¡Bienvenidos a estudiar español!

Normaali

Oletko pohtinut, että haluaisit alkaa opiskelemaan espanjaa? Eikö sinulla kuitenkaan ole aikaa osallistua esimerkiksi avoimen yliopiston tai työväenopistojen kursseille? Oletko motivoitunut itseopiskeluun?

Jos vastasit kyllä, olet oikealla sivustolla. Tämän blogin avulla voit alkaa opiskella espanjaa oman tahdin mukaisesti tai esimerkiksi kertailla jo unohtuneita asioita. Artikkelit on numeroitu; aloita siis vanhimmista merkinnöistä ja siirry uusimpiin, kun asia alkaa olla hallussa. Huomaa, että sivu on perustettu syyskuussa 2011 ja se tulee olemaan kokonaan valmis vasta vuonna 2012.

¡Bienvenidos a estudiar español! Eli tervetuloa opiskelemaan espanjaa!
Lähde liikkeelle ääntämisen opiskelusta.
Näet muut osiot blogin sivupalkissa ja osiot-sivulla.

Pyrin mahdollisuuksien mukaan laittamaan osioiden yhteyteen linkkejä muille sivustoille, joissa voi kuunnella espanjankielisiä sanoja/puhetta.

Huomaathan, että blogi on toteutettu aivan harrastuspohjalta ja kirjoitusvirheet ymv. ovat mahdollisia. Jos huomaat virheitä, jätä kommentti. Kommenteissa voit myös kysyä neuvoa, jos jokin kohta tuntuu epäselvältä. Voit myös kommentoida aivan muutenkin vain!

***

EDIT 5.2.2012:

Kun aloitin tämän blogin, en uskonut näin monen ihmisen aiheesta kiinnostuvan. :) Kävijöitä on päivittäin suuri määrä ja olen saanut palautelomakkeen kautta monia mukavia viestejä. Kiitos niistä!

Nyt kysynkin teiltä: Puuttuuko jostakin aiheesta merkintä?

Muokkailen aina välillä myös vanhempia osioita, jos huomaan, että jotain on jäänyt aihepiiristä puuttumaan tai jokin kohta on ollut hieman sekava. Myös siis vanhoja osioita koskien saa palautetta aina laittaa!

18 responses »

 1. Hola!

  Löysin juuri sattumalta blogisi. Vaikuttaa kivalta. Oletko espanjan opettaja tai opiskelija?

 2. ¡Hola!
  En ole enkä opiskele espanjan opettajaksi, vaan espanjaa olen aivan omaksi huvikseni opiskellut – ja halusin vain koota näitä asioita yhteen omaksi ja muiden hyödyksi. :)

 3. ¡Hola!
  Kiitos Miranda mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä blogistasi. Käytän päivittäin :)

 4. Löysin vasta juuri tämän sivuston ja se on aivan erinomainen! Sivusto on selkeä ja monipuolinen ja minusta tosi hyödyllinen.
  Ja että harrastuspohjalta! Sittenhän meillä on paljon yhteistä. Minäkin olen aina harrastanut espanjaa ja nyt olen päässyt jopa niin pitkälle, että olen lupautunut joulun jälkeen opettamaan espanjan alkeita kansalaisopistoon.
  Aloitin jopa espanjankielisen bloginpitämisen saadakseni kirjoitusharjoitusta. (Sitä vain ei uskalla julkistaa suureen ääneen, koska siinä voi olla paljon virheitä.

 5. ¡Hola!
  Tämä sivusto on yksi parhaista kielten opiskelun sivuista, joihin olen törmännyt. Käytän tätä päivittäin ja otan myös espanjankieliseltä opettajalta tunteja silloin tällöin. Olen kehittynyt nopeasti ja siitä saan kyllä kiittää tätä sivustoa. Arvostan suuresti sitä, että joku aivan vapaaehtoispohjalta tekee tällaista työtä.

  Un abrazo!

 6. Hei!
  Kiitos kannustavasti kommenteistanne.

  Kirlah, julkaise vain rohkeasti blogisi. Kirjoitusvirheitä löytyy varmaan kaikista blogeista – myös tästä. Vaikka kirjoittaisi suomeksi – omalla äidinkielellään – niitä joskus löytää. Omalle tekstille on niin kovin sokea, että yksinkertaisiakin näppäilyvirheitä saa välillä korjailla.

 7. Tästä sivusta on kyllä ollut tosissaan hyötyä mulle, kiitos! Oon vasta osiossa 9, mutta perussanastoa ois alusta asti voinu olla enemmän. Niinkun koulukirjoissa on aina siihen kappaleeseen liittyvää sanastoa. silleen oppis ymmärtämäänkin heti alusta asti paremmin..

  • Hei! Kiitos palautteestasi.

   Erikseen en tosiaan ole sanastoja tehnyt jokaiseen osioon liittyen, vaan olen suomentanut esimerkkilauseita ja sitten aihepiireihin liittyviä sanastoja olen koonnut omiksi kokonaisuuksiksi. Harmi, jos jokin kohta on jäänyt ymmärtämättä tämän vuoksi. Sivupalkissa on kuitenkin linkkejä sanakirjoihin, jos jokin sana tarvitsee hakea. :)

   Sanastollisesti blogi ei kyllä ole kaikilta osin kovin loogisesti etenevä. Tai kun olen kerännyt sanastoja lähinnä niin, että yhdestä osiosta löytyy yhden aihepiirin sanoja ja toisesta toisen, niin sitten tosiaan ihan alkeellisimpiakin sanoja saatetaan käydä vasta joskus vaikka osiossa 25 – ja toisaalta sitten jotain ei-niin-tärkeitä sanoja saattaa olla lueteltuna jo ihan alkuvaiheessa. (Tämä on vähän ongelmallista, mutta se on lähinnä omista käytännönsyistäni, ja toisaalta siten ihmisten on helppo palata kertaamaan jotain tietyn aihepiirin sanoja.) Ehkä yritän tätä hieman enemmän miettiä.

 8. Aloitin espanjan kielen opiskeluni syksyllä 2011 ja olen erittäin tyytyväinen blogiisi. Blogi on selkeä ja myös suomennokset löytyvät esimerkkilauseista. Käytän tätä melkein päivittäin. Kiitos sinulle!

 9. Tervehdys Espanjan maalta…Mukava blogi ja erittäin hyödyllinen monelle. Todella hienoa, että olet vapaaehtoisesti tällaiset sivut laittanut ja varmasti näistä on menolle todella iso apu. Tsemppiä jatkossakin sinulle ja kaikille täällä opetteleville :)
  .

 10. Kiitos paljon tästä blogista! Sain innon alkaa opetella espanjaa omatoimisesti :)

  Ainiin. Tuonne ilmaiset sanakirjat osioon voisi ehkä lisätä tämän: sanakirja.org
  Itse olen käyttänyt tuota :)

  Suuri kiitos vielä! :)

 11. Kiitos tästä sivusta :) En ole juuri vielä edennyt, sillä aloitin kuukausi sitten espanjan opiskelun omatoimisesti. Jonkin aikaa sitten vasta löysin blogisi, mutta se oli todella kiva löytö, sillä aiemmin löysin opetusta enimmikseen espanjaksi ja joitakin sivuja englannista espanjaksi. Helpoiten se kuitenkin hoituu näin omalla äidinkielelläni. :)

 12. Qué bueno el blog! Löysin blogisi juuri, ja heti täytyy Sinua Miranda kiittää ja kehua: Hienoa työtä, ja vielä harrastepohjalta!

 13. Hola! Como todos ya te han dicho, que gran blog tienes. :) Yo lo encontré por Google. Seguro que sigo estudiando español por este blog! Me gustaría saber cuánto tiempo llevas estudiando español? Hace un año que yo estudio español con una gran motivación.

  Saludos!

 14. Hola!
  Olet kyllä tehnyt valtavan työn. Kiitos Sinulle siitä….tältä sivustolta löydän aina apuja…tieto on ymmärrettävästi esitetty ja tuo sivupalkki !! naisen logiikan jälkeä.. ja nuo linkit…mahtavaa, käytän myös melkein päivittäin -aloitin espanjan alkeet tänä syksynä kansalaisopistossa. Vaivannäkösi on vapaaehtoistyön palkinnon arvoinen. Syysterkuin, railimariakyllikki.

 15. Kiitos blogista! Tästä on ollut kyllä mielettömän iso apu omaan espanjan opiskeluun! Uskomatonta, että olet jaksanut väsätä tämmösen!

 16. Todella selkeät sivut ja osiot. Itse aloitin ¿ Que tal? ykköskurssin ja löysin sitten tämän. Lujasti antanut lisää potkua Espanjan oppimisessa. Kiitos, Gracias…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s