1. Extra: Miten ääntyy sana…?

Normaali

Tähänkin blogiin päätyy välillä ihmisiä hakusanoilla ”miten äännetään espanjan sana X”. Espanjan ääntämisen säännöt ovat melko helpot ja kun ne osaa, tietää miten kaikki sanat ääntyvät. Ääntäminen on siis huomattavasti yksinkertaisempaa kuin esim. englannin kielessä.

Kuitenkin aloittelija varsinkin saattaa joskus miettiä, osaako varmasti ääntää sanan oikein. Seuraavien ohjeiden avulla löydät netistä sanojen ääntämisiä. Huomaa, että monet sivut ääntävät Latinalaisen Amerikan tyyliin, mutta ero on loppujen lopuksi melko pieni. (Lue asiasta osiosta 1.)

Tässä muutama ilmainen nettisivu, joissa voi ääntämisiä kuunnella. Parasta tietenkin olisi kuunnella aitojen ihmisten puhumaa puhetta (siihen sivun lopussa linkkejä), mutta jos yksittäisiä sanoja siis haluaa tarkistaa, näistä voi olla apua.

****

1. GOOGLE TRANSLATOR

Kirjoita sana (tai useampi, mutta ei kuitenkaan liian montaa) suomeksi tai espanjaksi & kuuntele ääntäminen kaiuttimen kuvaketta painamalla. Huomaa, että Google Translatorin käyttäminen lauseiden kääntämiseen ei ole kovinkaan luotettavaa…

Google Translator löytyy täältä.

Google Translator - kuuntele ääntäminen

2. TEXT TO SPEECH

Mene tälle sivulle, valitse kieleksi espanja. Kirjoita laatikkoon teksti, jonka haluat kuulla ja paina ”say it”. Odota hetki, niin kuulet puheen.

> Samalla tavalla toimia sivustoja on monia muitakin. Esimerkiksi IVONA.

3. TEACHME 123

Sivusto, josta voi englanniksi lukea monia kielioppiasioita sekä opetella sanastoa. Monista sanoista on myös ääntämiset kuunneltavana.

Mene osoitteeseen Online Spanish / English Dictionary; kirjoita sana englanniksi tai espanjaksi ja hae. Pääset seuraavan näköiselle sivulle, josta voit kuunnella sanan ääntämisen (kaiuttimen kuvaa klikkaamalla) & lauseita, joissa kyseistä sanaa on käytetty.

TeachMe:n sanakirja

4. WORDREFERENCE

Mene tähän osoitteeseen; kirjoita sana, jonka haluat kuunnella. Päädyt seuraavan näköiselle sivulle, josta voit kuunnella ääntämisen.

Wordreferencen sanakirja

***

KUUNTELE ESPANJALAISTA PUHETTA ESIM.

BBC Mundo / Video y fotos
Yahoo! Noticias / video
rtve.es
Dw.de / spanish

ElPaís.com / videos
ElMundo.es / videos

Spanish Internet Radio
Spanish Talk Radio

– Kuuntele myös espanjankielistä musiikkia ja tv-sarjoja.

One response »

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s